22.3.12

Review of Bioglo Rose Essence Sleeping Mask


hari ni ms.Saranghae nak buat review of product yang ms.Saranghae sendiri guna. . . produk ni ms.Saranghae start guna May 2011 (huh, still boleh ingat since when guna produk ni kan, hehehe. . . ingatan still baik punya!). Last year time tu ms.Saranghae nak renew membership kan, so in the same time ms.Saranghae tengok2 katalog, adalah promo untuk Rose Essence ni, kebetulan time tu ms.Saranghae mmg tengah mencari cream malam. . .

Rose essence sleeping mask? bagus sangat ke produk ni? ms.Saranghae pun tak pernah baca review kat mana2 web time tu, tapi since harga dia kalau tak silap time tu buy 1 get 50% discount for 2nd item, so ms.Saranghae bedal je lah beli kan. . .murah punya pasal la ni. . .

so, apabila sampai rumah, malam tu juga ms.Saranghae start guna. . .krim ni dipakai untuk malam hari je la ok, pakai few minutes before nak masuk tidur, urut2kan krim ni kat muka. . .lebih kurang mcm tu lah ms.Saranghae amalkan. .

the next morning, only in one nite, ms.Saranghae nampak ada sedikit perbezaan. . .actually, ms.Saranghae punya kulit muka ni mmg agak berminyak. . so kalau nak pakai moisturizer malam, mmg susah sangat nak jumpa produk yang sesuai, sebab tu ms. Saranghae tak berapa nak guna sangat night cream, kekadang jer bila kulit agak kering. . .

since ada kesan yang ketara kat kulit ms.Saranghae, so ms.Saranghae teruskan penggunaan Rose Essence ni, dan dalam 2 minggu pertama tu ms.Saranghae guna, kulit muka ms.Saranghae dah tak berminyak sgt apabila bangun pagi, kulit terasa lebih 'soothe' dan 'delicate'. . .selain tu, muka terasa 'plumped-up' dan 'dull-free'. . .ms.Saranghae akan bagi 4.5points out of 5points. . .

so, kepada sesiapa yang terasa nak cuba, tak rugi nak beli, pergi jer kat mana2 kedai Cosway berdekatan, harga pun sangat berpatutan. . . satu bottle ni boleh guna up to 3 months. . .

3 Comments:

♥yaya budak suka embun♥ said...

like! mmg best gile pakai.. rose tu mmg best gile bau..hehe

Alia said...

saya pun pakai juga! hehe ^^ best sgt, bau dia wangi and best utk digunakan. but, yg sedihnya, muka saya ni pun berminyak juga. tapi bila bangun pagi, tepi-2 hidung ni berminyak T.T otoke otoke otoke hm hm. tapi terpaksalah pakai sbb baru 2 bulan pakai, banyak lgi tau hm. but seriously, best jgk pakai benda ni. 3.5 points for this nightcream :)

Anonymous said...

saya pun pakai juga! hehe ^^ best sgt, bau dia wangi and best utk digunakan. but, yg sedihnya, muka saya ni pun berminyak juga. tapi bila bangun pagi, tepi-2 hidung ni berminyak T.T otoke otoke otoke hm hm. tapi terpaksalah pakai sbb baru 2 bulan pakai, banyak lgi tau hm. but seriously, best jgk pakai benda ni. 3.5 points for this nightcream :)